Silja
Singer - Songwriter

Over Silja

 

Singer - Songwriter

Ik ben Silja van den Brink, zangeres en singer - songwriter. In 2017 heb ik mijn bachelor of music behaald aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle. Hier heb ik de opleiding 'uitvoerend musicus, lichte muziek' (jazz & pop) gevolgd. Als eindexamen opdracht moet elke student een concert geven van +- 50 minuten. Ik heb dit concert gevuld met eigen geschreven muziek en ben geslaagd met een 8,5! Het was één groot feest waar ik geweldige herinneringen aan heb. Op 31 januari 2017 heb ik mijn single 'This High' uitgebracht en ondertussen ben ik druk bezig met het maken van een album! In mijn conservatorium tijd heb ik geweldige band om mij heen gevormd waarmee ik veel optredens verzorg, zowel in duo formatie als in gehele bezetting. 

Jazz - vocalist

Naast het schrijven en uitvoeren van mijn eigen werk ben ik ook gek op het zingen van jazz. Met het 'Silja van den Brink Jazz Kwartet' speel ik de mooiste en leukste standards. Daarnaast zing ik regelmatig mee met BigBands, wat ik echt geweldig vind om te doen. Ik heb jazz van jongs af aan meegekregen doordat mijn ouders dit veel luisteren. Maar naast dat ze het luisteren voeren ze het ook uit, ik kom uit een 'muzikaal nest'. Mijn broer is afgestudeerd pianist, mijn vader speelt contrabas in verscheidene jazz formaties en mijn moeder zingt in pop-bands. Kortom, dat ik ook de muziek in zou gaan was voor niemand echt een verassing. Muziek is mijn passie, ik zou niet weten wat ik liever de rest van mijn leven zou willen doen dan zingen.

Zang / Songwriting docent

Naast dat ik uitvoerend musicus ben geef ik ook zang en songwriting lessen. Ben je hier benieuwd naar? Klik dan snel op het kopje 'Zang / Songwriting les'.